Haarverzorging

Glansrijk geslaagd!

Mooi gezond haar valt soepel en heeft een stralende glans. Dat wil je natuurlijk graag zo houden. Hoe voorkom je dat je haar er dof uit gaat zien? Met deze tips lukt dat zeker!

Haar kan door verschillende oorzaken een doffe uitstraling krijgen. Gekleurd haar heeft bijvoorbeeld, direct nadat het gekleurd is, een prachtige glans. Maar in de loop van de tijd loopt de kleur terug en daarmee verdwijnt ook de glans. Je kunt dit proces afremmen door je haar regelmatig met een speciale (kleuropfrissende) shampoo te wassen. Verwen je haar ná het wassen bovendien met een conditioner, dan hou je het zacht en soepel.
Is je kleur té veel afgezwakt dan is het tijd voor een opfrisser. Een kleurspoeling of een nieuwe kleuring brengt uitkomst én zorgt voor nieuwe glans!

Vaak permanenten en te warm föhnen zijn eveneens funest voor de glans van je haar. Ook hiervoor geldt: een conditioner na het wassen of een haarkuurbehandeling bij je kapper doet wonderen.

Tot slot: ook ongezond eten, weinig beweging, een slechte gezondheid en/of veel stress laten glans verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zorg wat beter voor jezelf, ook je haar vaart daar wel bij…

Tip: Gebruik altijd een shampoo en conditioner die past bij je haartype. Hierdoor wordt je haar beter verzorgd én beschermd! Hoe weet je wat ‘jouw’ shampoo en conditioner zijn? Je kapper vertelt het je graag!