Haaruitval

Hoe komt dat en wat doe je eraan? Haren op je kussen, haren in de douche.Soms schrik je van het aantal haren dat je verliest. Gemiddeld mag je ruim 50 haren per dag verliezen. Het je ’t gevoel dat het er veel meer zijn, dan kan het zijn dat je een ziekte onder de leden hebt, bloot staat aan stress, een verkeerd voedingspatroon hebt of medicijnen gebruikt die haaruitval tot gevolg hebben. Heb je overmatig last van haaruitval, vraag dan je kapper om advies. Hij of zij is immers de deskundige op het gebied van haar(verzorging).

Pruiken
Vroeger hadden pruiken niet zo’n goed imago. De laatste jaren zien pruiken er echter natuurlijk uit en zijn ze makkelijk te bevestigen. Een groot voordeel van een pruik is, dat deze je hele hoofd bedekt. Bovendien kun je met een pruik inspelen op het modebeeld.

Haaraanvulling

Vooral de haarwerken (stukjes haar) zijn de laatste jaren enorm veranderd. Kleuren, krullen en lengtes alles is mogelijk. Ook de methode van bevestigen is meegegaan met de tijd. Met wax, lijm, tape, je kunt het niet bedenken of er is een creatieve oplossing voor. Veel mensen kiezen voor strengen haar die
vastgezet worden tussen je eigen haar. Je kunt ook een heel ‘netwerk’ van haar over je natuurlijke haar aan laten brengen. Door de mazen van het net trekt de kapper je natuurlijke haar naar buiten.

Transplantatie
Haartransplantatie is tegenwoordig een bekend begrip. Ook hier geldt dat de mogelijkheden en technieken sterk zijn verfijnd. Mocht je een haartransplantatie overwegen, neem er dan de tijd voor en informeer bij diverse instanties voordat je een beslissing neemt. Kijk ook goed naar de prijskaartjes! Er zitten grote verschillen in.
Tip: vraag je huisarts om advies en laat je doorverwijzen naar de dermatoloog. Hij of zij kan je haar grondig onderzoeken en een passende oplossing adviseren.